Hoe werkt short lease?

Huurwagen voor lange termijn?

Shortlease voorkomt een torenhoge verbrekingsvergoeding wanneer u een leasingcontract voortijdig stopzet. Smartrent bespaart u die streep door de rekening. Door u shortlease voor auto’s en bestelwagens aan te bieden: een huurwagen voor lange termijn dus – mét flexibele opzegregeling.

Huurwagen voor lange termijn: speel op safe met shortlease

Smartrent maakt een huurwagen voor lange termijn leasen gemakkelijk, dankzij onze:

  • scherpe huurtarieven die heel dicht aanleunen tegen de operationele leasingprijzen
  • maandelijkse all-inhuurprijs, inclusief onderhoud, banden, reparaties, verkeersbelasting, omniumverzekering, …
  • professionele follow-up en wagenparkbeheer door uw vaste contactpersoon
  • 24/7 pechverhelping en vlekkeloze schadeafhandeling

Met als kers op de taart:

  • kosteloos opzegbaar contract – maandelijks mogelijk ná het eerste volledige contractjaar van shortlease voor uw bestelwagens of auto’s

Smartrent short lease is een divisie van Luxauto, dat al sinds 1954 actief is op de autoverhuurmarkt in België en intussen is uitgegroeid tot één van de grote spelers op die markt. Onze vloot vindt haar weg naar de klant voor korte en middellange verhuur via onze 19 filialen, die strategisch verspreid liggen over België. Sinds kort zijn we ook actief op de markt van de langetermijnverhuur.

Heeft u een kortlopende huurovereenkomst?

Als u uw eigendom in erfpacht heeft, kunt u op een bepaald moment, nu of in de toekomst, te maken krijgen met een probleem van kortlopende erfpacht. Vastgoed in erfpacht houdt in dat u slechts gedurende een bepaald aantal jaren het recht heeft om het pand te bewonen.

Als u jaarlijks erfpacht en/of servicekosten betaalt, bent u waarschijnlijk erfpachter.

Het probleem van de erfpacht is alleen van toepassing op onroerend goed in erfpacht, waaronder de meeste flats of appartementen en sommige huizen vallen. Als u eigenaar bent van uw eigendom op basis van erfpacht, is dit probleem niet op u van toepassing. Ook in Schotland en Noord-Ierland doet het shortlease-probleem zich, als gevolg van juridische verschillen, over het algemeen niet voor.

Wat is een korte huurovereenkomst?

Een korte huurovereenkomst is eigenlijk niet zo kort! In feite kan een short lease heel lang zijn. Korte huurovereenkomsten zijn meestal huurovereenkomsten met een resterende looptijd van 70 jaar of minder. Maar soms worden ook huurcontracten met een resterende looptijd van 80 jaar of minder als korte huurcontracten beschouwd.

Waarom een korte huurovereenkomst zo’n probleem is

Het grote probleem met een korte huurovereenkomst is dat banken en bouwverenigingen gewoonlijk geen geld lenen voor flats, appartementen of huizen met een korte huurovereenkomst. Kredietverstrekkers willen normaal gesproken dat de huurovereenkomst nog minstens 25-30 jaar doorloopt na het einde van de hypotheek. Gespecialiseerde kredietverstrekkers die leningen verstrekken op grond van een kortlopende huurovereenkomst brengen doorgaans veel meer in rekening voor hun hypotheken.

Dit betekent dat, als u uw eigendom wilt verkopen, niemand die een hypotheek nodig heeft om het te kopen het zal kunnen kopen.

Als u eigenaar bent van een onhypotheekbaar, short-lease eigendom dat u moet verkopen, kunnen wij u in contact brengen met een van onze partners die eigendommen in elke staat zullen kopen voor 100% marktwaarde in slechts 28 dagen. Klik hier voor meer informatie.

Waarom een korte huurovereenkomst vaak niet hypotheekwaardig is

Hoe korter de huurovereenkomst van een huis of appartement, hoe minder het waard wordt, terwijl de kosten om het probleem op te lossen stijgen. Banken en bouwverenigingen willen geen leningen verstrekken voor een shortlease-object dat snel minder waard wordt dan de koper er oorspronkelijk voor heeft betaald, wat betekent dat het object mogelijk niet meer gehypothekeerd kan worden.

U moet uw huurovereenkomst controleren om erachter te komen of u een kortlopende huurovereenkomst hebt. Als u geen kopie heeft, kan uw erfpachter, uw huidige hypotheekverstrekker of de notaris of de transporteur die de oorspronkelijke aankoop heeft behandeld, u hierbij helpen.

U kunt gratis op deze website van de overheid nagaan of een eigendom in erfpacht of op basis van erfpacht is.

U kunt meer informatie krijgen en uitzoeken wie de erfpachter is door hier een kopie te kopen van het officiële eigendomsregister voor het onroerend goed van HM Land Registry.

Als u eenmaal weet wanneer uw lease begon en hoe lang het is, is het gemakkelijk te berekenen of u een shortlease probleem hebt.